نوازین
نوازین برای دردهای نوروپاتی
اعصاب، ساختمانهای بلند و باریکی هستند که حاوی صدها تا هزاران رشته نازک بوده، همه قسمتهای بدن را به مغز مرتبط میسازند. این اعصاب، پیامهای حسی را از اندامها به طرف مغز میبرند و پیامهای حرکتی را از مغز به اندامهای گوناگون می رسانند..درد نوروپاتیک ناشی از اعصاب آسیبدیده است.
اثر بخشی بنفوتیامین Nevazin در دردهای نوروپاتی
اعصاب، ساختمانهای بلند و باریکی هستند که حاوی صدها تا هزاران رشته نازک بوده، همه قسمتهای بدن را به مغز مرتبط میسازند. این اعصاب، پیامهای حسی را از اندامها به طرف مغز میبرند و پیامهای حرکتی را از مغز به اندامهای گوناگون می رسانند..درد نوروپاتیک ناشی از اعصاب آسیب دیده است. این درد متفاوت از پیام های دردی است که از بافت آسیب دیده مجاور اعصاب سالم فرستاده میشود (بهعنوان مثال، زانوی آرتریتی، یا ضربدیده در اثر افتادن یا زخمی شدن). درد نوروپاتیک اغلب با داروهای مختلفی (داروها) درمان میشود که توسط افراد برای درد بافت آسیب دیده استفاده میشود، که ما اغلب آن ها را بهعنوان دارو های مسکن می شناسیم. داروهایی که گاهی اوقات برای درمان افسردگی یا صرع استفاده میشوند ممکن است در برخی از افراد مبتلا به درد نوروپاتیک موثر باشند.
علائم این آسیب به صورت دردهای طولانی، بی حسی، گزگز و ضعف شدید خود را نشان می دهد. گاهی نیز رشته های عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک بدن دچار آسیب می شوند که با اختلال عملکرد دستگاه گوارش یا دستگاه ادراری خود را نشان می دهد.
تقریبا نیمی از بیماران دیابتی به نوروپاتی دچار می شوند. ابتلا به این عارضه دیابت به چند عامل بستگی دارد.
معمولاً نوروپاتی چه زمانی رخ می دهد؟
افراد مبتلا به دیابت ممکن است در هر زمانی به نوروپاتی دچار شوند اما علامت های آشکار نوروپاتی معمولاً در طول ۱۰ سال پس از تشخیص دیابت، پدید می آیند.
علل ایجاد نوروپاتی دیابتی چیست؟
عوامل مختلفی در ایجاد نوروپاتی دیابتی مؤثرند که می توان از قندخون و فشارخون بالا در افراد دیابتی نام برد. فشار خون بالا ممکن است باعث از بین رفتن رگهای خونی که اکسیژن و مواد غذایی را به اعصاب حمل می کنند، شود. فشارخون بالا سبب تخریب اعصاب نیز می گردد. همچنین قندخون بالا روی بعضی فعالیتهای شیمیایی اعصاب اثر می گذارد.
آیا نوروپاتی انواع مختلف دارد؟
علامتهای نوروپاتی با توجه به نوع اعصابی که درگیر می شوند متفاوت است. ممکن است اعصاب متعددی درگیر شوند و فقط یک یا چند عصب دچار اختلال گردند.
نوروپاتی منتشر حسی- حرکتی
این نوع نوروپاتی شایع ترین نوع بیماری است که سبب تخریب اعصاب محیطی در پاها، ساق پا و دست ها می شود.
نوروپاتی کانونی
این نوع نوروپاتی معمولاً به صورت ناگهانی بروز می کند و روی اعصاب خاصی اثر می گذارد.
درمان نوروپاتی دیابتی
درمان نوروپاتی دیابتیک شامل تسکین درد بیمار و اقداماتی جهت جلوگیری از پیشرفت و تشدید نوروپاتی می باشد.
اقدامات اولیه شامل کنترل قند خون وحذف ریسک فاکتورهاست.تنظیم دقیق قند خون پیشرفت نوروپاتی را کندتر می کند، ولی الزاما شکایات مربوط به نوروپاتی کاهش نمی یابد. افزایش فشارخون وافزایش تری گلیسرید ریسک فاکتور تشدید نوروپاتی هستند وباید درمان شوند. مصرف الکل و سیگار باید قطع شود. درصورت وجود کمبود ویتامین B12 وفولات جایگزین کردن آنها سبب تسکین درد خواهدشد.
به دلیل اختلال حسی، پاهای این بیماران در معرض آسیب ناشی از تروما می باشد و باید روش های پیشگیری رابه بیماران آموزش داد. باید هرروز به پاهایشان نگاه کنند ودر صورت وجود تاول یا زخم با پزشک معالج مشورت کنند.
به منظور کاهش سمپتوم های بیمار از داروهای ضد درد و داروهای آنتی دپرسانت تری سیکلیک مثل آمیی تریپتیلین ,ایمیپرامین ,نورتریپتیلین یا دولوکسیتین یا بعضی از داروهای ضد تشنج مثل گاماپنتین وکاربامازپین استفاده می شود ولی در همه موارد موثر نیست.
نقش بنفوتامین در بهبود دردهای نوروپاتیک
بنفوتامین از نظر شیمیایی یک آنالوگ ویتامین B1 است. ویتامین بی یک تاثیرات بسیار مهمی در متابولیسم قندها در بدن و عملکرد اعصاب دارد. این ویتامین از راه روده جذب خون شده و تغییراتی بر روی آن صورت میگیرد و آماده استفاده بافتها میشود.
کمبود ویتامین B1 در بدن انسان سبب بروز بیماری “بری بری” میشود که معمولا با عوارض قلبی-عروقی، عوارض عصبی و خیز و ادم همراه است. عوارض قلبی-عروقی شامل تپش قلب، تنگی نفس و هیپرتروفی قلب است که تدریجا منجر به احتقان قلب، کبد، ریه و پیدایش خیز میشود. ضعف عضلانی و بی اشتهایی، بی خوابی، مشکلات حافظه، کم شدن حرکات معده، حالت تهوع، تب و لاغری توام با اختلالات گوارشی و مغز انسان از این ویتامین برای کمک تبدیل قند خون به سوخت و انرژی برای فعالیتهای روزمره استفاده میکند و کمبود آن میتواند به خستگی، افسردگی، تندخویی، زودرنجی، اضطراب منجر شود.
مهمترین مزیت بنفوتیامین نسبت به تیامین قابلیت حلایت در چربی بیشتر در نتیجه اثر بخشی بهتر نسبت به تیامین است.
داروی نوازین در واقع بنفوتیامین با دز ۱۵۰ میلی گرم شرکت پارس گیتا می باشد.
مهم ترین مزیت های نوازین
مواد تشکیل دهنده آن ساخت کشور انگلستان است
اثر بخشی پنج برابری نسبت به یک سیصد بر اساس مطالعات
اثر بخشی بالاتر نسبت به تیامین
بهبود سریع انواع دردهای نوروپاتیک